Inas kalkunrullade med sitron, five spice og pistasj

5 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Begynn med farsen. Fres pistasjnøtter, løk og hvitløk mykt og lett gyllent i en varm stekepanne med smør. Tilsett appelsinzest og avkjøl blandingen.

2

Kjør kjøttet av de utbeinede kalkunlårene, eventuelt avskjær, med salt i en hurtigmikser. Spe med egg og fløte og kjør raskt sammen til en jevn og fin masse. Ha farsen over i en bolle og rør inn nøtteblandingen. Krydre med five spices og pepper.

3

Del kalkunbryst på langs, nesten helt gjennom. La skinnsiden ligge ned og brett ut brystet. Dekk til med plastfolie og bank brystet slik at det får en jevn tykkelse.
Smør farsen utover kjøttet. Rull kjøttet stramt sammen, fra den siden skinnet ikke sitter på. La skinnet dekke yttersiden av rullen. Krydre med salt og pepper.
Pakk hele rullen stramt inn i flere lag plastfolie. Rullen må bli helt tett og ligne en tykk pølse.

4

Legg kalkunrullen over i en ildfast form og stek den til kjernetemperaturen er 65 °C. (Kan også trekkes innpakket i folie i vann i ca 50 min).

5

Når kalkunrullen er ferdig, pakk ut av plasten og brun den i godt smør, slik at den får en gylden og fin farge.

6

Server med ovnsstekte poteter og waldorfsalat. Ønsker man saus kan man lage en god sjy av bruningen i panna, tilsett kyllingkraft, jevn med maisenna, smak til med salt og pepper

7

Skjær eple, stilkselleri og ananas i biter. Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter, blå druer, appelsinfileter og pistasjnøtter.