Iskremsandwich - Kardemommevafler med brunt smør-iskrem og kandisert bacon

15 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Brunt smør-iskrem

Brun smøret ved å smelte det på medium varme til gyllent. Sett til side og la melkepartiklene synke til bunnen. Hell av det gyllenbrune klare smøret uten å få med noe av grumset.

Pisk eggeplommer med 50 g sukker. Varm opp melk og resten av sukkeret til rett under kokepunktet. Rør til sukkeret er oppløst. Senk varmen.

Rør ut litt av den varme melkeblandingen med egget, før du blander egget i den varme melkeblandingen under konstant omrøring. Blandingen må ikke koke for da koagulerer egget. Rør inn brunet smør og rømme. Avkjøl blandingen helt, gjerne i kjøleskap over natten.

Kjør blandingen til iskrem i en ismaskin og frys til den har satt seg.

2

Kandisert bacon

Sett ovnen på 200 °C og kle et stekebrett med bakepapir. Legg baconskivene utover og pensle begge sidene med sirup. Dryss over halvparten av sukkeret.

Stek bacon i ovnen i ca. 7 minutter. Snu skivene og dryss over resten av sukkeret. Stek videre til gylne og sprø, ca. 7 minutter. Avkjøl på rist og grovhakk.

3

Montering

La isen være halvtint. Vend inn hakket kandisert bacon og fordel isen utover halvparten av vaflene i et tykt lag, ca. 2 cm. Legg en vaffelplate på toppen av hver og frys til isen har satt seg, ca. 2 timer. Del iskremsandwichene i hjerter (5 stk per plate) og server med litt lønnesirup og dryss over hakket kandisert bacon.