Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Pickles: Rens og kutt gulrøttene i tynne skiver, småløk i to på langs. Del blomkål i buketter. Vask og tørk vårløk og del i tre. Kok opp laken unntatt krydderne.

Legg grønnsakene i. Kok opp på ny.

Ha stjerneanis, sennepsfrø og allehånde i et stort syltetøyglass. Hell den varme blandingen over. Skru på lokket.

Avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.

Kalkunfilet: Skjær fileten i skiver og bruk den kald eller varm skivene i convectionovn (stek+damp) på 160 °C i ca. 10 min.

Ramsløkdressing: Pisk eggeplommer med sitronsaft og skall til luftig konsistens.

Spe forsiktig med olivenolje i en tynn stråle vekselvis med ramsløkpuré mens du pisker til majoneskonsistens. Ikke spe for fort.

Visp opp seterrømme med gaffel og vend den forsiktig inn i majonesblandingen.

Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker til slutt.

Anretting: Skjær kalkunkjøttet i tynne skiver. Vask, rens og tørk salatbladene.

Anrett sandwichen ved å legge en rugbrødskive på porsjonsfat eller tallerken.

Legg på salatblad, kalkun, tomat, agurk, bacon, gruveost og en skive til slutt.

Server med ramsløkdressing og pickels.