4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Pickles
Rens og kutt gulrøttene i tynne skiver, småløk i to på langs. Del blomkål i buketter. Vask og tørk vårløk og del i tre. Kok opp laken unntatt krydderne.
Legg grønnsakene i. Kok opp på ny.
Ha stjerneanis, sennepsfrø og allehånde i et stort syltetøyglass. Hell den varme blandingen over. Skru på lokket.
Avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.
2
Kalkunfilet
Skjær fileten i skiver og bruk den kald eller varm skivene i convectionovn (stek+damp) på 160 °C i ca. 10 min.
3
Ramsløkdressing
Pisk eggeplommer med sitronsaft og skall til luftig konsistens.
Spe forsiktig med olivenolje i en tynn stråle vekselvis med ramsløkpuré mens du pisker til majoneskonsistens. Ikke spe for fort.
Visp opp seterrømme med gaffel og vend den forsiktig inn i majonesblandingen.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker til slutt.
4
Anretting
Skjær kalkunkjøttet i tynne skiver. Vask, rens og tørk salatbladene.
Anrett sandwichen ved å legge en rugbrødskive på porsjonsfat eller tallerken.
Legg på salatblad, kalkun, tomat, agurk, bacon, gruveost og en skive til slutt.
Server med ramsløkdressing og pickels.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
Kalkunfilet med blomkålrisotto
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
Tom yam suppe med kalkun og nudler
Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip