Oppskrift

Karamellpudding med bær, krem og ristede nøtter

Oppskrift

Karamellpudding med bær, krem og ristede nøtter

6 glass porsjoner

Fremgangsmåte

1. Smelt sukkeret forsiktig i ei panne, og hell sukkeret over i en form.
Lages porsjonsglass, hell gjerne karamellen på ett bakepapir, og la den stivne.
Brekk den deretter opp i biter som fordeles på glassene.

2. Varm opp melk, fløte, sukker og splittet vaniljestang opp til kokepunktet, skru av varmen og la dette trekke i ti minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp sammen eggene, og bland med væsken.

3. Hell i form eller glass. Stek i vannbad på 120°C i ca 1 1/2 time for formen og ca 30 minutter på glassene.
Karamellpuddingen i form kan gjerne stå til dagen etterpå, før den skjæres løs fra kanten og hvelves på fat.

4. Pynt med pisket krem, friske bær og evt. sukkersaltede nøtter og frø.

5. Sukkersaltede nøtter og frø:
Grovhakk nøttene, rist de lett i varm panne, tilsett så frøene.
Ha på sukker og salt, og smelt sukkeret ned til karamell.
Hell massen utover på bakepapir, og avkjøl. Bryt opp i biter og garnèr.