4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Smuldre gjær i melet, tilsett salt og rør inn vannet til godt blandet.
Dekk til med plast og la heve i 1,5 time.
2
Fukt hendene og brett deigen over seg selv 5-6 ganger. Start langs ytterkanten av bollen og fold deigen inn over midten slik at du hjelper deigen å forme et godt glutennett. La heve ca. 1 time til.
3
Sprøstek bacon og gjenta foldingen en gang til, da med bacon som foldes inn i deigen.
Hev videre slik at deigen hever i 3 timer til sammen.
4
Sett ovnen på 225 °C. Ha deigen ut på en melet arbeidsflate og del i små emner. Deigen er ganske løs, så bruk en deigspade og godt med mel.
Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Del baconskivene i mindre biter og legg en på toppen av hvert kuvertbrød. Stek i ovnen i 15-20 minutter.