4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Brun lammefileten raskt i en panne. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 90 °C til kjernetemperaturen er 58 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver på skrå.
2
Del persillerot i terninger og kok mørt i melken. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
3
Del gulrøttene i terninger og kok møre. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens.
4
Smelt
smøret i en kjele og la det småkoke til det er nøttebrunt. La smøret avkjøle seg litt og tilsett soyasausen. Finhakk urtene, hvitløken og ingefæren og tilsett dette i smøret.
Gi et oppkok rett før servering.
Andre oppskrifter med ytrefilet
Storfe ytrefilet servert med bakt løk og surdeigsvaffel
Oppskrift
Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk
Oppskrift
Grillet får ytrefilet med persisk agurksalat og safran-yoghurt
Oppskrift
Krydderstekt ytrefilet av reinsdyr med bakte rotgrønnsaker og tranebærsjy
Oppskrift
Hawaii - Lau lau
Oppskrift
Dudefood: Cuvette - a secret piece of heaven
Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift
”Black and white”: Svin kotelettkappe og biff med peppersaus og bearnaisesaus, hasselbackpoteter og parmesanstekt blomkål
Oppskrift