4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Brun lammefileten raskt i en panne. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 90 °C til kjernetemperaturen er 58 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver på skrå.
2
Del persillerot i terninger og kok mørt i melken. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
3
Del gulrøttene i terninger og kok møre. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens.
4
Smelt
smøret i en kjele og la det småkoke til det er nøttebrunt. La smøret avkjøle seg litt og tilsett soyasausen. Finhakk urtene, hvitløken og ingefæren og tilsett dette i smøret.
Gi et oppkok rett før servering.
Andre oppskrifter med ytrefilet

Oppskrift
Storfe ytrefilet servert med bakt løk og surdeigsvaffel

Oppskrift
Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk

Oppskrift
Grillet får ytrefilet med persisk agurksalat og safran-yoghurt

Oppskrift
Krydderstekt ytrefilet av reinsdyr med bakte rotgrønnsaker og tranebærsjy

Oppskrift
Hawaii - Lau lau

Oppskrift
Dudefood: Cuvette - a secret piece of heaven

Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing

Oppskrift