4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Brun lammefileten raskt i en panne. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 90 °C til kjernetemperaturen er 58 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver på skrå.
2
Del persillerot i terninger og kok mørt i melken. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
3
Del gulrøttene i terninger og kok møre. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens.
4
Smelt
smøret i en kjele og la det småkoke til det er nøttebrunt. La smøret avkjøle seg litt og tilsett soyasausen. Finhakk urtene, hvitløken og ingefæren og tilsett dette i smøret.
Gi et oppkok rett før servering.
Andre oppskrifter med ytrefilet
![Storfe ytrefilet servert med bakt løk og surdeigsvaffel](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/414489/Ytrefilet-m-fett-og-surdeigsvaffel-19692-5965547.jpg)
Storfe ytrefilet servert med bakt løk og surdeigsvaffel
Oppskrift
![Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/419139/Ytrefilet-med-svinekjake-19636-5965552.jpg)
Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk
Oppskrift
![Grillet får ytrefilet med persisk agurksalat og safran-yoghurt](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/492941/Trend-Tradisjon-Smaker-fra-Midt-osten-Grillet-far-ytrefilet-med-persisk-agurksalat-no021784_jpg.jpg)
Grillet får ytrefilet med persisk agurksalat og safran-yoghurt
Oppskrift
![Krydderstekt ytrefilet av reinsdyr med bakte rotgrønnsaker og tranebærsjy](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Reinsdyrfilet.jpg)
Krydderstekt ytrefilet av reinsdyr med bakte rotgrønnsaker og tranebærsjy
Oppskrift
![Hawaii - Lau lau](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/HAWAII_Lau-lau-1435.jpg)
Hawaii - Lau lau
Oppskrift
![Dudefood: Cuvette - a secret piece of heaven](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/49043/cuvette.jpg)
Dudefood: Cuvette - a secret piece of heaven
Oppskrift
![Carpaccio av kalv med rømmedressing](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/49109/carpaccio.jpg)
Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift
![”Black and white”: Svin kotelettkappe og biff med peppersaus og bearnaisesaus, hasselbackpoteter og parmesanstekt blomkål](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Kotelettkappe-og-biff-no1920x1080.jpg)
”Black and white”: Svin kotelettkappe og biff med peppersaus og bearnaisesaus, hasselbackpoteter og parmesanstekt blomkål
Oppskrift