Fremgangsmåte
1
Vask og del grønnsaker og hvitløk i biter. Legg i gryte, tilsett lammekraft, legg i bunt med timian. Kok opp, la trekke i 30 minutter.
2
Sil kraften og reduser. Smak til med salt og pepper. Kraften kan eventuelt jevnes med maisenna.
3
Skjær 4 skiver av lammebog, ca. 1,5 cm tykke. Brun skivene raskt i olje på den ene siden, tilsett smør og øs stekefett over kjøttskivene.
4
Linser
Gi linsene et oppkok, sil av, skyll og sett til side.
5
Rens grønnsaker og kutt i tynne skiver, stek på svak varme i 3 minutter før linser og væske tilsettes. Gi et oppkok, skru ned varmen og la trekke under lokk i ca. 15-20 minutter, til linsene er møre. Smak til med salt og pepper.
6
Kål
Skjær bort stilken på kålen og del kålen i store båter. Kok opp 1 dl vann og smør med litt salt og la kålen trekke til den er knapt mør. Grill raskt på høy varme rett før servering.
7
Konfiterte tomater
Legg tomater i en ildfast form og hell over olivenolje. Dryss på salt, pepper, timian og rosmarin. Bak tomatene på 80 °C i 1 time.
8
Server lammebog med linseragu, grillet kål, konfiterte tomater og sjy.
Andre oppskrifter med lammebog
Dudefood: Ovnsstekt lammebog med krydderolje og gorgonzolaomelett
Oppskrift
Langtidsstekt lammebog med gulrot og småløk
Oppskrift
Salt lammebog med kålrotstappe og kokte poteter
Oppskrift
Lammebog med sjysaus og saltbakte beter
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Lam i dill med rotgrønnsaker og potetpuré
Oppskrift