Lammeburger med tzatziki og grillede grønnsaker

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Bland sammen lammekjøttdeig, oregano, egg, salt og pepper i en bolle.

2

Kjør urter, chili, hvitløk og grovt revet sitronskall i en blender til godt hakket. Ha det i bollen med kjøttdeig. Smuldre over fetaost og bland lett med hendene.

3

Del i fire emner og form til burgere. Stek burgerne i olje til de får en fin stekeskorpe og er gjennomstekte. La hvile noen minutter.

4

Grillede grønnsaker

Kutt aubergine og squash i tynne skiver på langs. Del paprika i store biter. Varm opp en grillpanne og pensle på litt olje. Grill grønnsakene til de får grillstriper. Legg til side.

5

Tzatziki

Riv agurk grovt og legg i et dørslag. Strø på salt og la stå i 10 minutter. Press ut så mye vann du kan. Ha i en bolle og bland inn yoghurt, hakket mynte og sitron.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.