Livèche-schnitzel panert på tre måter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Del kyllingbrystene i to på langs og bank hver del flat med en kjøtthammer.

2. Rør sammen ingrediensene til hver panering og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens, og fordel i hver sin skål. Rør sammen hvetemel med salt og pepper i en skål og visp eggene lett i en annen skål.

3. Vend kyllingen først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i valgte paneringsblanding. Pass på at hele fileten er godt dekket. Stek schnitzel i smør på medium varme, til kyllingen er akkurat gjennomstekt, ca. 3-4 minutter.

4. Skjær sitronen i båter. Kok ertene raskt i lettsaltet vann og mos lett med en gaffel eller potetstapper. Vend med hakket mynte, salt, pepper, revet sitronskall, smuldret feta og litt olivenolje. Server schnitzelen med ekstra sitronbåter.