Oppskrift

Pannestekt indrefilet av svin med epler

Oppskrift

Pannestekt indrefilet av svin med epler

Fremgangsmåte

1. Visp sammen sennep, eplejuice, whisky og sukker. Legg svinefileten i blandingen og la marinere i 30 minutter.

2. Skrell småløk. Skrell og del gulrot og persillerot i biter.

3. Varm en stekepanne og brun svinefileten på alle sider på høy varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsaker og timian. Fres noen minutter.

4. Skru ned varmen til medium, hell over resten av marinaden, sett på lokk og la småkoke i ca. 20 minutter eller til akkurat gjennomstekt og med en kjernetemperatur på ca. 70 °C. Snu ev. kjøttet underveis eller etterstek alt i ovnen på 125 °C

5. Ta ut kjøttet og la hvile i 10 minutter. Del epler i båter, fres raskt i smør og vend inn med de andre grønnsakene. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene. Server gjerne stekte poteter eller potetmos ved siden av.