Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Alexander Berg

Fremgangsmåte

1. Ribbe
Ribben skjæres fri for ben og krydres rikelig med salt og pepper. Rull den sammen og posjer så i ovn til kjernetemperatur 65 °C. Kjøl ned. Før servering pensles rullen med olje og sprøes opp i ovnen på 225 °C, til svoren er sprø og rullen er varm igjennom.

2. Steinsoppkrem
Steinsopp stekes gylden sammen med sjalottløk. Tilsett hvitvin og kyllingkraft. Kok inn, tilsett fløte og kok opp igjen. Kjør til krem i blender og smak til med salt og pepper.

3. Syltede grønnsaker
Kokes opp til en lake. Løk, romanesco og shitakesopp renses og kokes møre før de blandes inn i syltelaken.

4. Linsesjy
Sjalottløk og skinke kuttes i terninger og freses i panne sammen med linsene. Tilsett hvitvin og kok nesten helt inn, tilsett så kraften og kok til passe konsistens. Smak til med salt og eventuelt litt sitron. Anrett.