Sticky ribs av Gilde Gullkalv Back ribs med knuste agurker

10 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Gilde Gullkalv Back ribs

Trim vekk overflødig fett på ribsen om nødvendig. Salte hele ribs, vakuumer dem og la ligge kaldt natten over for å stabilisere saltet jevnt gjennom hele. 

Steam deretter vakuumposene 12 timer på 78°C. 

2

Sticky sauce

Varm opp sesamolje og fres revet ingefær og hvitløk i 1 minutt. Tilsett alle øvrige ingredienser og kok dette sakte ned til en fyldig saus. Visp sammen maisenna og vann. Spe med blandingen til sausen har ønsket tykkelse.

3

Glasering av ribs

Del ribs mellom hvert bein og hell over rikelig med sticky saus. Legg over på et ovnsbrett og stek på 180 °C varmluft i 40 minutter, snu underveis slik at sausen henger på kjøttet rundt hele biten.  

4

Knuste agurker

Knus agurkene grovt med kjevle. Finsnitt reddiker, chili og vårløk. Vend sammen grønnsakene. Bland soyasaus, sesamolje, limesaft, frisk koriander og ristende sesamfrø. Hell over salaten.

5

Servering

Server Gilde Gullkalv Sticky ribs med knust agurksalat, pynt med gressløkblomster og urter.