10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Gilde Gullkalv Back ribs
Trim vekk overflødig fett på ribsen om nødvendig. Salte hele ribs, vakuumer dem og la ligge kaldt natten over for å stabilisere saltet jevnt gjennom hele.
Steam deretter vakuumposene 12 timer på 78°C.
2
Sticky sauce
Varm opp sesamolje og fres revet ingefær og hvitløk i 1 minutt. Tilsett alle øvrige ingredienser og kok dette sakte ned til en fyldig saus. Visp sammen maisenna og vann. Spe med blandingen til sausen har ønsket tykkelse.
3
Glasering av ribs
Del ribs mellom hvert bein og hell over rikelig med sticky saus. Legg over på et ovnsbrett og stek på 180 °C varmluft i 40 minutter, snu underveis slik at sausen henger på kjøttet rundt hele biten.
4
Knuste agurker
Knus agurkene grovt med kjevle. Finsnitt reddiker, chili og vårløk. Vend sammen grønnsakene. Bland soyasaus, sesamolje, limesaft, frisk koriander og ristende sesamfrø. Hell over salaten.
5
Servering
Server Gilde Gullkalv Sticky ribs med knust agurksalat, pynt med gressløkblomster og urter.