Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker

Gilde svin skinkeknoke kommer med svor og er perfekt til rustikk gastropubmat. Server på beinet, eller riv kjøttet fra hverandre.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Gni svineknokene inn med salt, pepper og rosmarin. Brun kjøttet godt på alle sider. Ha så over melken i en kjele eller en ildfast form. La trekke på 85 °C i 2 timer til kjernetemperaturen er 67 °C. La kjøttet kjølne i melken til kjøttet er ca 40 °C. Da vil kjøttet suge til seg kraft og smak.

2

Grønnsakene og poteter skjæres i grove biter. Ha rotgrønnsakene i en ildfast form, ha over en del av vesken fra kjøttet. Legg kjøttet på en rist midt i ovnen på 200 °C og brun det i 10 minutter før servering.

3

Brun smør og mel sammen til en brun roux, tilsett den kokte kraften, tilsett fløte, salt, pepper. Smak til med Worchestershiresaus og honning.