The Next Handheld Hero - Arepas med storfe brisket og Arepas med kylling, guacamole og rødløk

Arepa er et rundt, usyret brød av mais eller maismel som er en viktig del av kjøkkenet i Colombia, Venezuela og Panama. Disse brødene serveres også som en egen rett, og er da ofte fylt med ost, kjøtt eller grønnsaker. Arepa finnes i en rekke ulike størrelser og med flere forskjellige ingredienser. Det er rett og slett et meget fleksibelt utgangspunkt for både hovedretter og håndmat. Deigen kan smakstilsettes og den kan både grilles, stekes, bakes og friteres.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Arepas, 12 stk

Forvarm ovn til 180 °C. Varm opp vann, trenger ikke koke. Ha i stor bolle og bland inn mel og salt. La hvile i 5 minutter.

2

Varm opp en stor panne med litt olje. Lag boller, ca. ½ dl av deigen, og klem dem til tykke «fiskekake-størrelse» biter, ca. 1,5 cm tykke.

3

Stek dem på middels til lav varme, til gylne, og etterstek videre i ovn i ca. 10 minutter.

4

Arepas med storfe brisket

Forvarm ovn til 160 °C. Del kjøttet i store biter, trim eventuelt vekk litt fett om ønskelig. Ha 2 ss olje i en gryte, krydre kjøttet med salt og pepper og brun godt på middels til høy varme. Ta ut og legg til side. Skru ned varmen til middels og ha i løk, paprika og hvitløk. La surre i 2-3 minutter. Hell i 1 dl av kraften og skrap bunnen.

5

Ha kjøtt tilbake med resten av kraften, tomatpuré, tomatsaus, Worcestershiresauce og krydder. Bland godt, sett på lokk og sett i ovnen i 4-5 timer, til kjøttet faller helt fra hverandre.

6

Riv kjøttet fra hverandre og bland det godt med kraften i gryta. Kok inn hvis det trengs. Server i arepas med frisk koriander.

7

Arepas med kylling, guacamole og rødløk

Mos avokado og smak til med salt og lime.

8

Del arepas i to og fyll med guacamole, kylling, rødløk og koriander. Server med ekstra lime ved siden av.