Kalkunfilet med blomkålrisotto

6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Blomkålrisotto
Kjør blomkål i en kjøkkenmaskin med knivblad. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt halvparten av smøret i en stor panne og fres sjalottløk og hvitløk mykt, 4-5 minutter. Tilsett vin og småkok i 2 minutter. Ha i ris og kok videre i 2-3 minutter under omrøring. Spe gradvis med kokende kyllingkraft under omrøring. La væsken koke inn mellom hver gang. Fortsett til all væsken har kokt inn og risen er al dente og en tykk grøt, ca. 18 minutter. Rør inn hakket blomkål og kok videre i 5 minutter.

2. Kalkunfilet
Sett ovnen på 125 °C. Krydre fileten med salt og pepper. Brun kalkunfileten på alle sider i en varm panne med smør. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 65 °C, ca. 2 timer. La hvile i 15 minutter før kjøttet skjæres i skiver. Stek ut pannen fra kalkunen med smør. Sprøstek salvieblader i smøret, legg til side på kjøkkenpapir. Grovhakk valnøtter og fres raskt i smøret og hell i stekesjyen fra ovnsformen. Hell over risottoen ved servering og server til skivet kalkunfilet.