6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Blomkålrisotto
Kjør blomkål i en kjøkkenmaskin med knivblad. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt halvparten av smøret i en stor panne og fres sjalottløk og hvitløk mykt, 4-5 minutter. Tilsett vin og småkok i 2 minutter. Ha i ris og kok videre i 2-3 minutter under omrøring. Spe gradvis med kokende kyllingkraft under omrøring. La væsken koke inn mellom hver gang. Fortsett til all væsken har kokt inn og risen er al dente og en tykk grøt, ca. 18 minutter. Rør inn hakket blomkål og kok videre i 5 minutter.
2
Kalkunfilet
Sett ovnen på 125 °C. Fjern skinnet på fileten. Krydre fileten med salt og pepper. Brun kalkunfileten på alle sider i en varm panne med smør. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 65 °C, ca. 2 timer. La hvile i 15 minutter før kjøttet skjæres i skiver. Stek ut pannen fra kalkunen med smør. Sprøstek salvieblader i smøret, legg til side på kjøkkenpapir. Grovhakk valnøtter og fres raskt i smøret og hell i stekesjyen fra ovnsformen. Hell over risottoen ved servering og server til skivet kalkunfilet.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
Tom yam suppe med kalkun og nudler
Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing