Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Halvar Ellingsen

Fremgangsmåte

1. (Spar på de peneste multene.) Kok multene sammen med sukkeret. Kjør dette med stavmikser eller blender og sil. Dryss over de pene multene.

2. Sitronverbenasukker
Plukk bladene av sitronverbena, ha i en blender og tilsett sukkeret. Kjør dette i kjøkkenmaskin til du har et helt grønt sukker. Tørkes på brett i romtemperatur over natten.

3. Tykkmelkspudding
Kok opp fløte, sukker og skallet fra sitrusfruktene. Tilsett bløtlagt gelatin. Avkjøl, når det er blitt romtemperert
siles dette over tykkmelk og blandes godt. Fyll i former eller serveringsglass. La puddingen stå på kjøl natten over.

4. Sabayonne
Bland alt i en bolle og pisk det stivt over varmt vannbad.
Serveres lunt.

5. Krydderbrødkrutonger
Bland de malte krydderene med mel og bakepulver. Varm opp honning og helmelk, tilsett revet sitrusskall.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk egghvitene stive. Vend inn de tørre ingrediensene i eggedosisen, spe med honningmelken, og vend inn de stivpiskede egghvitene. Ha massen i en smurt og melet
brødform. Stek på 160 °C i ovn i ca 30 minutter. Ta ut og avkjøl på rist. Skjær den i 1/2 cm store terninger og
rist dem i ovn på 160 °C, til de blir gyldne (ca 10 minutter).