4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Stek eller grill bratwürst og server med sennepskremet potetsalat og syltet paprika.
2
Sennepskremet potetsalat
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, la dampe av og del i skiver.
Pisk sammen sennep, eggeplomme, salt, pepper og eddik i en bolle. Spe gradvis med oljen mens du pisker for å lage en kremet og tykk emulsjon.
Rør inn hakket bladpersille og vend inn potetene.
3
Syltet paprika
Fjern kjernen i paprikaene og del i strimler eller ringer. La gjerne noen av de små være hele. Ha dem i en bolle og hell over kokende vann. La stå å bløtgjøre seg i 10 minutter eller til paprikaen er myk. Hell av vannet.
Kok opp eddik, sukker, sennepsfrø, hel pepper, nellik og salt. Rør til sukkeret er oppløst og ha i den myke paprikaen og kok til væsken er halvert.
Ha paprika og lake over på glass og avkjøl i kjøleskap før bruk.