Trend: Comfort food

Sirkel Trend Comfort food
Storfe mørbrad board 1920x1080

Trend: Comfort food

Alle er lei av å snakke om pandemi nå, men det er ikke noen tvil om at de siste to års situasjon har satt sitt preg på alle. Krevende tider gir ofte kreative løsninger og endrer hvordan vi både tenker, jobber og former fremtiden. Krisen har ikke endret alle trendene som beveget seg i markedet vårt før den startet, men den har bidratt til å sette ekstra fart på enkelte trender – og bremset andre.

Familiekos

I utrygge tider som under pandemien tyr mange til trøst og komfort. I lange perioder har vi trukket oss tilbake til hjemmet vårt, og levd i "boblen" sammen med de aller nærmeste. Da er det naturlig at vi ønsker å gjøre det beste ut av situasjonen og kose oss litt ekstra. Gamle familieoppskrifter tas frem igjen - og vi bygger de trygge omgivelsene vi har behov for.

"COMFORT FOOD" defineres gjerne som mat som gir oss nostalgiske og sentimentale følelser. Ofte er det snakk om mat med tilknytning til barndomsminner, hjemlig kjøkken og mat som gir oss en god følelse (sa noen "smeltet ost"?). Enkel og smaksrik mat som pasta, pizza, burger, hjemmebakt brød, taco, grillet kylling og dessert står på listen for mange.

Vi kan også se på denne trenden som en mot-trend mot sunnhetstrenden som også naturlig vil komme, da vi ønsker å holde oss i form for å kunne være i stand til å kjempe mot et virus.

PIZZA MED SILIANA OG SOPP 1920x1080
NORTURA Storfe mørbrad board 1920x1080
NORTURA Nakkekotteletter Mac n Cheese 1920x1080
NORTURA pannekaker og is 1920x1080
Meatlovers pizza 1920x1080
Tre minipizza med kjottpolse 1920x1080
Portugisisk pizza med skinke og egg1920x1080
GYOZA 1920x1080

Comfort food vil definitivt også stå på menyene fremover, men gjerne i en OPPGRADERT FORM! Vi tar utgangspunkt i det trygge og gode - og gir det en dæsj luksus! (Noen kaller det "comfort - plus".) Eksempler på dette kan være hjemmelaget pizza med ekstra spennende topping, eller en sandwich laget med ordentlig godt brød bakt med nykvernet mel og surdeigstarter. Det er også rom for sunnere varianter av retter vi anser som comfort food.

I årets første kampanje ønsker vi å inspirere deg med ulike comfort food-retter.

Se hele kampanjen her!

Se alle produktene, få inspirasjon og les deg opp på trendene i vårt kampanjemagasin her.