Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Burger med brie

Kna salt og pepper inn i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og medium stekt. Legg brie på toppen og sett på lokk i ca. 60 sekunder så osten begynner å smelte. Server i burgerbrød med småbladet salat, tomatskiver og toppet med salsa verde. Server med søtpotet-frites.

2

Salsa verde

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn saus eller bruk en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La stå ca. 30 minutter så smakene får satt seg.

3

Sprøstekt søtpotet-frites

Vask potetene godt og del i staver. Vend godt med olje, oregano, salt og pepper og spre utover en stekeplate så de ligger i et jevnt lag og ikke oppå hverandre. Stek i ovnen på 210 °C i ca. 25 minutter eller til godt gylne og sprø. Vend på potetene underveis.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.