4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Burger med brie
Kna salt og pepper inn i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og medium stekt. Legg brie på toppen og sett på lokk i ca. 60 sekunder så osten begynner å smelte. Server i burgerbrød med småbladet salat, tomatskiver og toppet med salsa verde. Server med søtpotet-frites.
2
Salsa verde
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn saus eller bruk en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La stå ca. 30 minutter så smakene får satt seg.
3
Sprøstekt søtpotet-frites
Vask potetene godt og del i staver. Vend godt med olje, oregano, salt og pepper og spre utover en stekeplate så de ligger i et jevnt lag og ikke oppå hverandre. Stek i ovnen på 210 °C i ca. 25 minutter eller til godt gylne og sprø. Vend på potetene underveis.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
 
Monas Surf`n Turf Burger
 
Burger med basilikumaioli
 
Burger med fetakrem og løkringer
 
Burger med ovnsbakte poteter
 
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
 
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
 
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
 
Burger med marinerte tomatskiver
 
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
 
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
 
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
 
Hamburger med avokado- og mangosalsa
 
Burrito med brisket-deig
 
Pasta med biff- og soppbolognese
 
