6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Hakk løk og finhakk hvitløk og chili. Varm olje i en stor gryte og fres løk, hvitløk og chili mykt.
2
Ha i chilipulver, spisskummen, kanel, salt og pepper, og fres et par minutter. Del stangselleri i tynne skiver og paprika i små biter, ha i og fres noen minutter til. Rør inn tomatpuré og rør et par minutter.
3
Tilsett kraft og tomat, og kok opp. La småkoke i ca. 15-20 minutter. Skyll bønnene godt og ha i med stekt kjøttdeig. Rør til akkurat gjennomvarmt.
4
Ønsker du en dypere, mer autentisk smak, hakker du mørk sjokolade og rører inn. Smak til med salt og pepper og ev. 1 klype sukker. Server med frisk koriander, revet ost og maisbrød.
5
Maisbrød
Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm, med olje.
Bland sammen maismel, mel, sukker, bakepulver og salt. Visp sammen melk, egg og olje og hell over i det tørre, bland godt.
Hell deigen over i formen, dryss over urter og salt og stek i ca. 20 minutter til toppen er gyllen.
Andre oppskrifter med kjøttdeig
Burritos på 3 måter
Pizza med asiatiske smaker
Pasta Bolognese med lammekjøttdeig
Ostegratinerte pannekaker med tacofyll
Skotske egg med betesalat
Sitronpasta med kyllingkjøttdeig
Kjøttkaker med urter, pinjekjerner og feta, servert med rød bulgur
Sliders og Cevapchichi
Fylte kikertpannekaker med lam og zhug
Tyrkisk pide med lam, spinat og egg
Lammeburger med tzatziki og grillede grønnsaker
Gyoza med kylling og dipsaus med ingefær
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Köfte med marinert kålsalat og pistasjpesto
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Lammeburger med tzatsiki og ovnstekte båtpoteter
Gyoza med svinekjøtt og dipsaus med hvitløk