Fylt kyllinglår med risotto

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Risotto
Kok opp hønsebuljong og hold den varm. Finhakk løk og ha det i en kjele med smør. La surre et par minutter. Hell på ris og surr videre et par minutter til. Tilsett 1 dl buljong om gangen, og la det koke inn mellom hver gang. Kok til en tykk grøt og risen er al dente, ca. 20 minutter. Rør inn parmesan.

2. Forvarm ovnen til 200 °C. Ta av kyllingskinnet på overlåret, legg flatt utover et bakepapir, dryss på litt olje og salt og la det bli sprøtt i ovnen, 10-12 minutter. Sett ned varmen til 180 °C når du tar dem ut. Legg til side.

3. Fyll
Hakk bacon og stek det sprøtt i pannen. Finhakk kyllingbryst og ha det i en bolle sammen med stekt bacon, salvie og finrevet skall fra sitron. Bland godt.

4. Brett ut lårkjøttet på benken og fordel ca. 50 g farse på hver bit. Pakk sammen og legg på hver sin bit av plastfolie. Rull stramt og snurp endene godt sammen. Legg rullene i en stor ildfast form og hell i vann, ca. 1 cm opp.

5. Bak i ovnen i 20 minutter, til en kjernetemperatur på 69 °C.

6. Ta av plasten og brun kyllingrullene raskt i en stekepanne med smør.

5. Saus
I det samme fettet, stek salviebladene til sprø. Legg til side på kjøkkenpapir. I det samme fettet, hell i fløte, kok opp og smak til med sitronsaft. Sett til side.