Homestyle hamburger i briochebrød med karamellisert løk og blåmuggost, servert med urtestekte poteter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Briochebrød

Smelt smøret til briochebrød og ha i vann og melk, varm det til 40 °C. Bland det tørre og tilsett egg. Ha i væsken og elt blandingen i 5 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse. Slå sammen deigen igjen og del den i 8 store emner som rulles til boller og legges på et stekebrett med bakepapir, etterheves i 20 min. Pensle med egg eller melk og dryss sesamfrø på om ønskelig. Stekes på 200 °C varmluft i ca. 15 minutter.

2

Ha potene i en ildfast form og ha olje, urter og krydder over. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.

Bland matyoghurt med sitronsaft, salt og pepper til en enkel dressing.

3

Skjær løken i skiver og stek den i pannen på svak varme i ca. 10 minutter til den er gylden. Ha i sukker og Balsamico og stek videre i noen minutter.

4

Stek hamburgeren i noen minutter på hver side til ønsket stekegrad. Del brødet i to og montér burgeren med ruccula, dressing, sylteagurk, hamburger, skivet blåmuggost og karamellisert løk på toppen. Servér urtepotetene til.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.