Hvitvinskokt Bogknoke av ungsau med tomatconcasse og frisk salat

10 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Gilde Bogknoke av Ungsau

Brun knokene raskt i olje, legg til side. Fres løk og hvitløk til gyllen. Tilsett vin og kok inn 1/3 del. Legg knoker tilbake i kjelen, fyll på med kraft og legg i urter.

Dekk med tungt lokk og bak knokene i ovn på 90 °C i ca. 5 timer eller til det er mørt. Sil og reduser til sjyen.

2

Stekte små gulrøtter

Vask gulrøttene godt, behold gjerne litt stilk. Varm olje og smør i en stor panne og stek gulrøttene hele på middels varme i 10–15 minutter til de er gylne og møre med litt tyggemotstand. Krydre med salt og pepper. 

3

Tomatconcasse

Skjær kryss i tomatene, forvell dem raskt og trekk av skinnet.

Del og fjern frø, grovhakk tomatkjøttet. Hakk estragon og bland med tomat, tilsett concasse i den reduserte kraften. Smak til med salt og pepper. Øs sausen over skankene og server. 

4

Frisk salat med Onna-miks

Visp sammen olivenolje, eddik, salt og pepper. Vend med Onna-salatmiks