10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bogknoker i form
Krydre bogknokene raust. Brun knokene i ovn i 15–20 minutter på 220 °C varmluft. Rør inn tomatpuré og fres videre i 2–3 minutter. Grovdel grønnsakene og legg ned i formen. Vent med squashen. Krydre med salt, pepper og friske urter. Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie. Stek i ovn på 130 °C i ca. 3–4 timer, til kjøtt og grønnsaker er møre. Legg inn squash, sett opp varmen til 220 °C. Stek ca. 25 minutter eller til grønnsaker og kjøtt har fått litt farge.
2
Supergrov grønnsaksstappe
Skrell og grovkutt grønnsakene. Kok helt møre i lettsaltet vann. Grovstapp med potetstapper – Rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
3
Stekte små gulrøtter
Vask gulrøttene, behold gjerne litt stilk. Varm olje og smør i en stor panne og stek gulrøttene hele på middels varme i 10–15 minutter til de er gylne og møre med litt tyggemotstand. Krydre med salt og pepper.
4
Til servering
Server ovnsbakt bogknoke av ungsau med grønnsaker, supergrov grønnsakstappe og små gulrøtter. Pynt med rosmarin.