Smoky Flavours - Endiveblader fylt med Livèche kyllingfilet surret i eldhusrøkt bacon

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fjern skallet fra den svarte hvitløken. Kjør hvitløk, smør, rugbrød, brunt sukker og flaksalt til smuler i kjøkkenmaskin med knivblad. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek i ca. 10 minutter til tørt og sprøtt. Brekk i biter.

2

Ha egg, sennep, sort hvitløk, bakt hvitløk, olje, eddik, salt og pepper i en høy smal beholder som passer til stavmikseren. Kjør majonesen tykk med en stavmikser. Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft hvis det trengs. Spe med litt kaldt vann hvis majonesen bli for tykk. Ha majonesen i en sprøytepose.

3

Riv skinnet av Livèchekyllingfileten, del fileten i fire stykker på langs, surr en baconskive rundt hvert stykke og krydre med pepper. Forvarm stekeovn til 180 °C. Legg kyllingskinnet flatt utover et bakepapir, dryss på litt olje og salt og la det bli sprøtt i ovnen, ca. 12 minutter. Avkjøl.

4

Stek baconsurret kylling i litt olje til godt brunet og akkurat gjennomstekt, la hvile i 2 minutter før oppskjæring.

5

Finsnitt to av endivebladene og vend med sitronsaft, røkt salt, og pepper. Fordel i fire endiveblader. Skjær baconsurret kylling i skiver, finsnitt kyllingskinn, og legg på toppen av salaten. Sprøyt på små topper med sort hvitløkmajones. Dryss over brødkrønsj med svart hvitløk, nykvernet sort pepper, riv over sitronzest og pynt med oksalis.