Smoky Flavours - Solbær- og lakrispai med brent marengs

8 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Ha hvetemel, mandelmel, melis, kaldt smør, lakrispulver og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad og puls til du får en grynet masse. Tilsett eggeplommer og vann, kjør til deigen samler seg, spe ev. med mer vann. Form deigen til en flat disk, pakk inn i plast og legg kaldt i minst 45 minutter. Kjevle ut tertedeigen og kle fire små terteformer på ca. 12 cm deig. Prikk deigen med gaffel, pensle med smeltet hvit sjokolade og sett kaldt.

2

Kok opp solbær og sukker, la koke i ca. 5 minutter til bærene slipper væske, tilsett lakrispulver og smak til med sitronsaft. Sausen kan godt være ganske syrlig. Sil av blandingen, og sett sausen kaldt. Kjør bærene til puré og bruk i eggestanden.

3

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Ha mandelmel, sukker, smør, egg, lakrispulver og salt i en kjøkkenmaskin, og pisk til lett og luftig. Bland inn solbærpuré og fyll tertebunnene halvt opp med røre, stikk 6 solbær ned i hver terte. Bak i ca. 20 minutter til tertedeigen er gyllen og eggestanden har fått litt konsistens. Avkjøl helt og oppbevar kjølig frem til servering.

4

Pisk eggehviter til mykt skum i kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett eddik. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett blandingen gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, fast masse. Ha marengsen over i en sprøytepose med munnstykke.

5

Del tertene i to eller flere biter ved å rive dem grovt fra hverandre. Sprøyt på marengstopper og brenn marengsen gyllen med en gassbrenner. Anrett på serveringsfat eller tallerkener, med solbærsaus og solbær, sikt over bringebærpulver og dryss på lakrispulver. Pynt med oksalisbladene.