«Steambuns møter roastbiffsmørbrød»: Steambuns med roastbiff, remulade, salat og syltet rødløk

Fremgangsmåte

1

Roastbiff

Roastbiff kan serveres både varm og kald. Tilberedingen av kjøttet er lik, men husk å ha en rask nedkjøling hvis du lager for å bruke roastbiffen kald. Skjær flatbiff opp i passe steker og bind opp med hyssing. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje. Stek kjøttet i ovn på 130 °C til en kjernetemperatur på 54 °C. Hvis du skal bruke roastbiffen varm, la den hvile i ca 15-20 minutter, før du skjærer kjøttet i tynne skiver. Hvis du skal bruke den kald, kjøl den helt ned før du skjærer den opp.

2

Remulade basert på aioli

Ha eggene i en bolle sammen med hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, salt og olje. Sett en stavmikser i bunn og kjør på full styrke samtidig som du drar mikseren oppover, til det blir en homogen masse. Tilsett finhakket kapers, persille, sjalottløk og syltet agurk.

3

Syltet rødløk

Skjær rødløken i skiver. Ha eddik, sukker og vann i en kjele og kok opp. Ha i rødløken og kjøl ned. La stå i minimum 3-4 timer for å trekke før bruk.

4

Steambuns

Rør sammen gjær, vann og litt sukker og la stå i 5 minutter. Rør inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver og salt og kna til en smidig deig. Dekk til med plast og la heve i ca. 1 time.

Del deigen i emner på ca. 50 g, trill til kuler og kjevle til ovaler. Pensle begge sidene med olje og brett i to. Dekk med plast og etterhev i 30 minutter.

Sett en bambusdamper eller dampgryte over kokende vann. Legg steambuns i, gjerne på bakepapir prikket med hull og la dampe i 10-12 minutter eller til gjennomkokt. Gjør dette i puljer til alle er dampet ferdige.

5

Montering

Bruk lune steambuns. Legg litt salat i bunn, legg på skiver av roastbiffen. Topp med syltet rødløk og remulade.