Storfe ytrefilet servert med bakt løk og surdeigsvaffel

Fremgangsmåte

1. Gilde Ekstra Ytrefilet med fett:
Del ytrefileten opp i fine biffer. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg biffene med fettsiden ned i en varm panne med litt nøytral olje. Brun fettsiden godt til du får en gyllen farge. Brun så de andre sidene før du skrur ned varmen og steker ferdig.

2. Surdeigsvaffel:
NB. For å lage en surdeigsvaffel må du først ha en surdeigsstarter.

Bland sammen det tørre. Visp inn melken til en glatt røre. Tilsett smeltet smør og sammenpisket egg. Tilsett surdeigen. Blir røren litt for tynn, kan du tilsette mer hvetemel. La stå 30 min før steking.

3. Bakt løk:
Skrell sjalottløk og del de i 2. Varm en panne og legg løken i med snittflaten ned. Stek løken så du får en fin karamellisering. Når de begynner å bli karamelliserte skrur du ned varmen og steker de til de er møre.

Høvle gjerne over Holtefjell XO eller annen vellagret ost.