Tartar av Gilde Ekstra indrefilet med sild, pepperrotkrem, vaktel eggeplomme, rødbetesirup og rugsmuler

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Alexander Berg

Fremgangsmåte

1. Tartar
Skjær opp Gilde Ekstra indrefilet i småterninger og smak til med salt, pepper, sitronzest og reven pepperot. Skjær til sildefiletene så de passer oppi formen du skal forme tartaren i.

2. Pepperotkrem
Créme fraîche piskes stivt og smakes til med salt, pepper, sitron og masse revet pepperot. Fyll kremen på sprøytepose.

3. Rødbetsirup
Laken fra syltede rødbeter (hjemmelaget eller fra glass) kokes opp og justeres med sukker og sitronsaft. Kok så inn til sirupkonsistens.

4. Rugsmuler
Rugbrød (gjerne noen dager gammelt) toastes sprøtt i ovnen og knuses til smuler.

5. Anrett og topp med vakteleggeplomme og reven pepperot.