Ungfe - Lysere finfibret og smaksrikt kvigekjøtt fra norske gårder

Ungfe logo oransje RGB
Ungfe rå flank

Gilde Ungfe er et konsept som bidrar til å utnytte de ressursene vi har på best mulig måte. Dyrene, som er kviger, har en slaktevekt på minimum 200 kg (gjennomsnittsvekt er ca. 255 kg) og i dette konseptet inkluderes alle storferasene.

Kvigene som skal fôres over sommeren skal ha minimum 8 uker på beite. Kvigene har gått fritt hele livet, ute på beite eller inne i store binger, dette bidrar til god mosjon og god dyrevelferd.

Bøndene som leverer dyr til Gilde Ungfe-konseptet, setter kravene til dyrevelferd og god fôring høyt. Kvigene er en stor bidragsyter til å holde kulturlandskapet åpent ved at de beiter i utmark.

Utenfor beitesesong fôres kvigene med konservert (syrnet) gress, samt ulike kornprodukter som vinterfôr. Nok fôr av riktig kvalitet og mosjon er viktige forutsetninger for god kjøttkvalitet. Lykkelige dyr gir kvalitetskjøtt – og glade bønder!

God kjøttkvalitet

Hunndyr er kjent for ekstra mørhet og saftighet siden de er mer saktevoksende enn hanndyr. Vi får også en mer ensartet størrelse på kvigene, noe som igjen gir forutsigbarhet i størrelse på stykningsdelene.

Stykningsdelene i Gilde Ungfe er finfibret, møre og saftige som kalv, og har smak og farge som storfe.

Fett og marmorering ligger et sted midt imellom kalv og storfe.

Kort sagt; det beste fra kalv og storfe! – Og norsk råvare av høyeste kvalitet!

Ungfe flank bredde
UNGFE FLANKESTEK FYLT MED KYLLINGFARSE, STEINSOPP, MASSE URTER OG STEKT SOPP

Flankestek er en spennende stykningsdel med mange muligheter. Noe som blir utrolig godt, er å skjære den inn på langs til en «butterfly» og fylle med kyllingfarse, før du baker den på 70 °C i en time.

FARSEN
 • 1 kyllingbryst à ca 250 gram
 • 180 g kremfløte
 • 1 ss smør
 • 1 ts tørket steinsopp
 • Salt til smak

Kjør først kylling seig i en hurtigmikser med salt. Spe deretter i fløte og smør. Flankesteken banker du ut og smører på kyllingfarse. Rull det godt sammen og pakk det godt og stramt i clingfilm.

Bak det på 70 °C i en time og avkjøl lett før du tar av plasten og steker rullen i en stekepanne. Skjær i skiver på ca 1 cm.

Noe som er fantastisk ved siden av, er steinsopp i brunet smør. Det lages ved at du smelter smør i en kjele og har i tørket steinsopp.

Kok det så i smøret til smøret brunes og server ved siden av kjøttet.

Ungfe christer 4
CHRISTER RØDSETH

har gjennom mange år samarbeidet med oss i Nortura gjennom sin deltakelse på Det norske kokkelandslaget og som kjøkkensjef på restauranten Vaaghals i Oslo. I 2019 åpnet han også Code restaurant, som vi er stolt leverandør til.

Christer har gjennom sin unge karriere vært med som commis 2 ganger i Global Chef samt vært kaptein for både junior -og seniorlandslaget. Hans helt klart største lidenskap er å lage mat, men nå også mer og mer på TV og i andre medier. Christer sier: «Jeg elsker å lage mat sånn at alle kan lykkes med det jeg prøver å vise, men på sine egne premisser.» I forbindelse med lanseringen av Gilde Ungfe har vi bedt Christer komme med noen oppskrifter og tips.

Vi håper du blir inspirert!
Ungfe indrefilet tataki bredde


BEEF TATAKI AV UNGFE INDREFILET
 • Gilde Ungfe Indrefilet
 • Teriyakisaus
 • Sesamfrø ristet
 • Brokkolini
PONZUSAUS
 • 0,5 dl soyasaus
 • 1 ss sukker
 • 1 ss revet ingefær
 • 0,5 lime (saften)

Brun indrefileten raskt i stekepanne på høy temperatur.

Rull den først i teriyakisaus, så i ristede sesamfrø.

Stek brokkolini og server sammen med ponzusaus.

Birger Frimo

Stykningsdeler av Ungfe

Ungfe rå indrefilet
Indrefilet er det mest eksklusive og den møreste delen av kviga. Hovedsenen er bevart for å beholde kjøttsaften, fettmarmorering på undersiden skal sitte på.
Ungfe råcotebeauf
Côte de boeuf - entrecôte med ben. Entrecôte er den fremste delen av kamstykket, den tas av bak 5. ribben og mellom 10. og 11. ribben.Kjøttet har fin fettmarmorering og entrecôte stekt med ben gir ekstra saftig resultat.
Ungfe rå culotte
Culotte tas fra mørbradlokk, også kjent under navnet picanha. Fettkappen sitter på.
Ungfe rå shortribs
Shortribs tas ut av bibringe mellom 3. og 7. ribben. Ribben sages i strimler med ca 10 cm bredde, det skal være ca 3 cm kjøtt på ribba.
Ungfe rå høyrygg
Høyrygg sitter mellom nakken og entrecôte på ryggen på kviga. Høyrygg er marmorert og smakfullt kjøtt, og på kvige så kan man med fordel varmebehandle denne stykningsdelen på lav temperatur over lang tid.
Ungfe rå flankestek
Flankesteken sitter på slagsiden, på bakre del mot låret. Den er renskjært for fett og eventuelle rester av hinner.
Ungfe rå brisket
Brisket er brystmuskelen, den fremre delen av brystet. Dette er en stykningsdel med god marmorering med mye bindevev. Fettlokk sitter på.