4 enkle metoder for å lage vellykket eggerøre med Prior Omelettmix

Prior Logo CMYK
Eggerøre1920x1080

Omelett og eggerøre er manges favoritt og hører hjemme både på frokostbord, til lunsj, småretter og i påsmurt. Med Priors Omelettmix kan du raskt servere både eggerøre og omeletter. Helles rett fra kannen og er klar til steking.

Prior Omelettmix:

  • Rimelig råvare
  • Effektiviserer kjøkkenet
  • Klar til steking
  • Lekker gul farge
  • Ypperlig som råvare til bl.a. omelett, quiche, pai og eggerøre

1. Tilberedning av eggerøre i convectionovn

• Hell en liten kanne omelettmiks (2,5 kg) i gastronormformen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).

Feilkilde: Det er viktig at du ikke heller en hel stor kanne (5 kg) i gastronormformen. Da blir det for mye væske og produktet stivner/koagulerer ulikt oppe og nede, i kantene og i midten.

• Sett i forvarmet convectionovn ca 150 °C uten damp. Sjekk at dampen er slått av, og at ovnen er varm nok.

• Etter 8 minutter – rør i massen. Rør forsiktig – ikke pisk.

• Etter nye 8 minutter – rør i massen. Rør forsiktig. Du skal samle massen. Ikke pisk.

• Etter enda nye 8 minutter – ta ut av convectionovnen. Samle massen og tilsett gressløk. Eggerøren kan virke noe flytende med en gang på dette stadiet, men husk at varmen fortsetter å virke selv om den er tatt ut. Rør forsiktig og massen binder seg perfekt.

Feilkilde: Ikke sett eggerøren inn igjen fordi den er for flytende. Rør forsiktig slik at det flytende binder seg.

• Sett den ferdige eggerøren i vannbad på buffeten.

2. Tilberedning av eggerøre i vannbad

• Hell en liten kanne omelettmiks (2,5 kg) i gastronormformen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).

Feilkilde: Det er viktig at du ikke heller en hel stor kanne (5 kg) i gastronormformen. Da blir det for mye væske og produktet stivner/koagulerer ulikt oppe og nede, i kantene og i midten.

• Formen settes i forvarmet vannbad på 90 °C.

• Rør i massen med jevne mellomrom i 25-30 minutter (når du går forbi!).

• Etter ca 30 minutter, rør for å samle massen til slutt og tilsett gressløk.

• Sett den ferdige eggerøren i vannbad på buffeten.

3. Tilberedning av eggerøre i kasserolle

• Sett kokeplaten på 165 °C.

• Legg 2 ss smør i kasserollen.

• Når smøret har smeltet: hell en liten kanne omelettmix (2,5 kg) i stekepannen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).

• Massen må røres i hele tiden.

Feilkilde: Brennes lett dersom man ikke rører hele tiden.

• Etter 7 minutter er røren kremaktig, glatt og binder flott.

• Tilsett gressløk.

• Ta eggerøren over i egnet utstyr for buffeten.

• Røren får en penere og glattere utseende tilberedt i kasserolle enn på stekebord. Dette er fordi stekebordet har en langt større overflate og væsken i produktet fordamper fortere.

4. Tilberedning av eggerøre på stekebord

• Forvarm stekebordet til 150 °C.

• Legg 2 ss smør til stekingen.

• Når smøret har smeltet: hell en liten kanne omelettmix (2,5 kg) i kasserollen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).

• Massen må røres i hele tiden. Dette går fort!

Feilkilde: Brennes lett dersom man ikke rører hele tiden.

• Etter 1 minutt og 47 sekunder er røren kremaktig og binder flott.

• Tilsett gressløk.

• Ta eggerøren over i egnet utstyr for buffeten.

Porsjonering av Prior Omelettmix

1 stor kanne Prior Omelettmix (5 kg) = 50 porsjoner (100 g per porsjon)

1 liten kanne Prior Omelettmix (2,5 kg) = 25 porsjoner (100 g per porsjon)

1 kg Prior Omelettmiks tilsvarer massen fra ca 20 egg

Ca 50 g Prior Omelettmiks tilsvarer massen fra 1 egg

Produktet må tines før tilberedning.