Stykkevis & Delt – utnytt ressursene fullt og helt

LOGO Stykkevis Delt 2017
BAKGRUNN 13418 copy 1920

Stykkevis & Delt handler om å utnytte ressursene fullt ut. Når våre norske bønder tar så godt vare på dyra, får kjøttet en ekstra verdi – hver eneste del teller!

Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise
Stykkevisdelt 30 copy 1920
Stykkevis & delt 24
Stykkevisdelt 25 copy 1920
Stykkevisdelt 06 copy 1920
Stykkevisdelt 03 copy 1920
Stykkevisdelt 01 copy 1920

Glemte stykningsdeler

Stadig flere kokker oppdager hvilke spennende muligheter som ligger i «glemte» stykningsdeler. På restauranter og kantiner verden over serveres det i dag fantastiske retter av kjøttstykker som tidligere gikk til oppmaling. Bevisstheten rundt det å utnytte hele dyret er rett og slett blitt trendy, og hva er vel bedre enn det?

Stykkevis & Delt er Gildes svar på den økende interessen. Dette er en serie produkter som tar utgangspunkt i røffe stykningsdeler, og hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både langsteking, reale gryteretter og sous vide.

Utnytte hele dyret

Det å utnytte hele dyret fra hode til hale, handler om respekt for både bonden og dyra. Det er verken bærekraftig eller etisk riktig å kun velge de edleste delene. Dessuten går man glipp av så mye god smak – for det er i de «glemte» stykningsdelene at smaksopplevelsene ligger!

I konseptet Stykkevis & Delt går vi tilbake til røttene og tar frem igjen disse glemte delene og tilberedningsmetodene. Produktene er røffe stykningsdeler, hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både marinering, røyking, steking, grilling, braisering, langsteking og sous vide.

Førsteklasses råvarer, 100% norsk

For deg med kjærlighet til mat, kan du nå la deg inspirere til å trylle frem delikatesser av spennende råvarer som storfekjake, storfenakke, kam med 3 ben av kalv, flankestek og slakterbiff – for å nevne noen få. Og her et det fritt frem for kreativiteten; dette er reale produkter som tillater både marinering, røyking, steking, grilling, og braisering.

Stykkevis & Delt er førsteklasses råvarer fra Gilde, omsorgsfullt stykket ned av Norturas dyktige kjøttskjærere. Og 100 % norsk, selvfølgelig.

Produkter i dette konseptet

Oppskrifter i dette konseptet

Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat
Oppskrift

Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat

Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto
Oppskrift

Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto

Slakterbiff med sellerichips, sopp og syltede grønnsaker
Oppskrift

Slakterbiff med sellerichips, sopp og syltede grønnsaker

Smørbrød med cottage cheese og Ægirmarinert svinekjake
Oppskrift

Smørbrød med cottage cheese og Ægirmarinert svinekjake

Asiatisk pepperbiff av flankestek
Oppskrift

Asiatisk pepperbiff av flankestek

Blings med Ægirmarinerte svinekjaker
Oppskrift

Blings med Ægirmarinerte svinekjaker

Svineknoke kokt i melk med bakte rotgronnsaker Stykkevis Delt
Oppskrift

Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker

Olmarinerte svinekjaker med rotgronnsaker og gresskarkjerner Stykkevis og delt
Oppskrift

Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner

Storfehalesandwich i blings med sukkererter Stykkevis Delt
Oppskrift

Storfehaleblings med sukkererter

Ingefar honning og soyamarinerte storfehaler med poteter og rotmos Stykkevis Delt
Oppskrift

Storfehale kokt med ingefær, honning og soyasaus, servert med rotmos og poteter

Braiserte storfekjaker med gronnsaker og mandelpotetmos Stykkevis og delt
Oppskrift

Braiserte storfekjaker med grønnsaker og mandelpotetmos

Rodvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise Stykkevis og delt
Oppskrift

Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise

Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og gronnsaker Stykkevis og delt
Oppskrift

Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Flankestek med grillet asparges picantesaus og ovnsbakte poteter Stykkevis og delt
Oppskrift

Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter

Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk Stykkevis og delt
Oppskrift

Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk

Storfekjake med pastinakkpuré og sprostekte kantareller Stykkevis og delt
Oppskrift

Storfekjake med pastinakkpuré og sprøstekte kantareller

Brisket med ovnsbakte beter
Oppskrift

Brisket med ovnsbakte beter

Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost
Oppskrift

Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost

Grillet flat iron steak med curly fries og edamame-salat
Oppskrift

Grillet flat iron filet med curly fries og edamame-salat

Stykkevis Delt Sprostekt pork belly strips med BBQ saus og fries
Oppskrift

Sprøstekt pork belly strips med BBQ-saus og fries

Stykkevis og Delt Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor
Oppskrift

Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor

Stykkevis Delt Burger med Eldhusrøkt bacon og fennikel slaw
Oppskrift

Burger med bacon og fennikel-slaw

Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Oppskrift

Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon

Nose to tail larb
Oppskrift

Larb med kjøttdeig av svin

Nose to tail svinesvor crispy chicken skin
Oppskrift

Puffet svinesvor med røkt salt og Crispy chicken skin med estragonmajones

Nose to tail Kyllingvinger
Oppskrift

Kyllingvinger med sticky soyasaus og ris

Singapore Char siu
Oppskrift

Next up Singapore - Char Siu

Nose to tail kyllinghjerter
Oppskrift

Grillede kyllinghjerter yakitory-style