American BBQ består vanligvis av tre ingredienser: kjøtt, tre og røyk - og bruken av saus eller krydder varierer regionalt. Svinekjøtt, spesielt spareribs og bog til pulled pork, er den mest brukte kjøttypen i de fleste barbecue-stilene, mens i Texas er storfe vanligere, spesielt brisket.
Kjøttet tilberedes med varmrøyking, og kjøttet tilberedes over indirekte varme ved høyere temperaturer, ofte i området 250 °F (121 °C) ±50 °F (±28 °C). Den lange, langsomme tilberedningsprosessen kan ta opptil 18 timer og gir kjøttet en mør og saftig konsistens.
Røyken gir kjøttet en karakteristisk rødfarge like under overflaten.
Valget av trevirke er viktig for smaken, da forskjellige tresorter gir
forskjellige smaksnoter; hardtre som hickory og mesquite gir en sterk
røyksmak, mens frukttrær som eple og kirsebær gir en mildere og søtere
smak.
Sausen er også viktig, og den kan brukes som marinade før, under eller etter tilberedning, men også som tilbehør ved servering.

American BBQ: Oklahoma Smashburger

American BBQ: Flatbird av Livèchekylling

American BBQ: Burnt Ends - sticky & smoked

American BBQ: Beer Can Chicken av Livèchekylling

American BBQ: Grillede short ribs av Ungfe

American BBQ: Smothered BBQ Brisket med chips og BBQ-saus
Koreansk BBQ (gogi-gui) er en populær metode innen koreansk matlaging der man griller kjøtt, vanligvis biff, svin og kylling. Rettene blir ofte tilberedt på griller som er bygget inn i spisebordet, eller bordgriller. Det er derfor mest vanlig å bruke små stykker av kjøtt som man raskt og enkelt griller mens man spiser. Rettene er laget for å dele, både mat og opplevelse.
Det finnes ingen perfekt måte å spise koreansk BBQ på, men den koreanske måten er å spise som en wrap (ssam). Det vil si at du griller kjøttet i små biter og pakker det inn i blader av salat eller perilla. Topp eller dypp wrap’en med saus. SPIS! GJENTA!


Korean BBQ: Koreanske kjøttboller med koreansk BBQ-saus

Korean BBQ: Galbi med short ribs av ungfe – Korean short ribs

Koreansk BBQ-burrito med soft bones

Korean BBQ: “Bulgogibowl” med Livèche kyllingbryst

BBQ: Koreansk “Umami Blend”-burger med kimchi og chilidip

Korean BBQ: Kylling vingeklubber med frisk og søt BBQ-saus

Korean BBQ: Chadolbaegi med Ungfe brisket

Korean BBQ: Dwaeji bulgogi av pork belly strips med ssamjang

Korean BBQ: Bulgogi med storfe ytrefilet i salatblader med spicy radish-salat

Korean BBQ: Tilbehør og salater
Mexico har en rik BBQ-tradisjon som strekker seg tilbake til de gamle mayaene. Denne historiske arven har smeltet sammen med europeisk innflytelse og har ført frem til det vi i dag betegner som Tex-Mex. Det finnes mange regionale stiler av meksikansk grillmat, men noen av de mest kjente er barbacoa og cochinita pibil.


Mexican BBQ: Birria tacos med Ungfe høyrygg

Mexican BBQ: Grillede kylling lollipops med mango og chili

Mexican BBQ: Carne Asada - Slakterbiff i appelsin- og soyamarinade

Mexican BBQ: Carne asada - Flat Iron steak med grillet maissalat

BBQ: Meksikansk BBQ-sliders med guacamole, maisfritters og tomatillosalsa

Mexican BBQ: Pollo al carbon med grillet maissalat og lime- og korianderris
